CadouriDeTop.ro

Supa picanta de pui cu ciuperci

Totul a inceput de la un mic experiment. Voiam sa vad cum iese supa de pui facuta pe carne coapta, exact asa cum v-ati obisnuit deja sa facem supa de vita. De data asta am pus catre final si legumele la copt, fiindca am vrut sa iasa o supa cu gust intens si dulceag. Vreau sa va spun ca rezultatul a fost uimitor: gustul e amplificat mult iar culoarea e mai intensa (aproape ca si coniacul). Cand am strecurat-o si am gustat-o mi-a fost clar ce vreau sa fac cu aceasta supa-baza minunata: o supa in stil japonez, dreasa cu sos de soia si otet de orez, plus ceva legume "al dente" si seminte de susan pentru a-i accentua gustul. Experiment dublu reusit!




Pentru supa picanta de pui cu ciuperci avem nevoie de urmatoarele ingrediente :


  • 1 kg tacamuri de pui (spate, piept, gat, varfuri de aripi, labe)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 felie groasa telina
  • 1/2 lingurita coriandru boabe
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 lingurite sos de soia
  • 2 lingurite otet de orez
  • 20 ciuperci champignon mici (sau shiitake)
  • 50 gr taietei grosi
  • 2 linguri susan prajit
  • Cateva buchetele broccoli
  • Supa de pui
  • Pasta de ardei iute (optional)
Timp de preparare: 2.5 ore

MOD DE PREPARARE :

  1. Se coc tacamurile de pui in cuptor, la 200C timp de 45 minute. In ultimele 20 minute de copt se adauga zarzavaturile (morcov, telina, ceapa) taiate bucati mari.
  2. Se muta puiul si zarzavaturile coapte intr-o oala si se acopera cu 8-9 cani de apa. Se adauga boabele de coriandru si se aduce la fierbere.
  3. Se fierbe supa, la foc mic (doar cat sa clocoteasca usor), timp de 1.5 ore. Se spumeaza daca e cazul. Dupa 1 ora de fiert se adauga sarea.
  4. Se strecoara supa printr-o sita in care se pune tifon.
  5. Supa limpede se pune iar pe foc mic. Se adauga sosul de soia si otetul de orez. Se gusta de sare si se adauga daca mai e cazul. Se adauga pasta de ardei iute dupa gust (eu am pus cat un bob de mazare).supa de pui se poate pregati cu o zi inainte; se pastreaza la frigider.
  6. Urmatorii pasi se fac doar in momentul servirii fiindca ciupercile, daca stau in supa mai mult timp, ii vor schimba culoarea, va deveni maronie, iar taieteii si broccoli se inmoie.
  7. Ciupercile se taie felii subtiri. Se adauga in supa si se fierb 5 minute.
  8. In acest timp, intr-o oala cu apa si sare se pun la fiert taieteii (conform instructiunilor de pe pachet). In ultimele 4 minute de fiert se adauga buchetele de broccoli. Se strecoara.
  9. Susanul se prajeste usor intr-o tigaie fara adaos de grasime.
  10. In boluri se pun taietei si buchetele de broccoli. Deasupra se pune cu polonicul supa cu ciuperci (fierbinte). Se presara cu susan prajit si ceapa ciorii (chives) tocata daca aveti la indemana.
Sfaturi practice :
Pentru supa-baza, puteti folosi si oasele ramase de la un pui preparat la cuptor/rotisor; asta insemana economie de timp si bani. 




POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu