Pentru 4 portii de Arpagic cu masline avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 200 grame masline negre
- 300 grame arpagic
- 100 grame bulion
- 1 lamaie
- 30 grame zahar
- 30 grame faina
- 50 ml ulei
- 100 ml vin alb
- 2 crengute de cimbru
- 20 grame sare
- 2 grame piper
Timp de preparare : 10 minute
Timp de gatit : 30 minute
MOD DE PREPARARE :
- Arpagicul si maslinele se oparesc timp de circa 6 minute in apa clocotita pentru a se inmuia putin si a elimina excesul de sare din masline, apoi se scurg.
- Intr-o tigaie se incinge uleiul, se adauga bulionul, zaharul si condimentele, se calesc impreuna pana se granuleaza bulionul, apoi se stinge cu vinul alb.
- Peste sosul din tigaie se adauga maslinele si arpagicul si se fierb impreuna pe foc mic pana ce acestea s-au inmuiat, iar gustul lor a trecut in sos.
- La sfarsit se controleaza din nou gustul, se stropeste totul cu zeama de lamaie, se adauga si cimbrul, apoi se indeparteaza de pe foc.
Sfaturi practice :
Se recomanda ca acest preparat sa se lase acoperit pentru aproximativ 10 minute inainte de servire pentru a se aroma cu cimbrul.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu