Pentru sarmalute de curcan avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 1 kg piept de curcan tocat
- 150 g orez
- 3-4 cepe
- sare
- piper
- 3 morcovi
- 1 ou mare
- 1 lingura faina
- o lingura condiment cu gust de gaina
- 2 foi de dafin
- 400 g costita afumata
- 3 linguri bulion
MOD DE PREPARARE :
- Alegi orezul, il speli in mai multe ape si il lasi 10 minute in apa rece.
- Cureti si speli ceapa, o toci marunt si o pui la calit in 2 linguri de ulei.
- Cand ceapa s-a aurit la culoare, adaugi si morcovii curatati, spalati si dati pe razatoare, orezul scurs bine de apa, patrunjelul tocat marunt si carnea tocata.
- Amesteci bine si mai lasi 2 minute pe foc.
- Iei amestecul de pe foc, il lasi sa se raceasca si adaugi in acesta 1 ou si 1 lingura de faina.
- Amesteci bine pana cand se omogenizeaza compozitia.
- Condimentezi cu sare, piper, condimentul cu gust de gaina si amesteci bine
- Speli varza, alegi foi potrivite pentru sarmale si impachetezi sarmalele, dupa care le asezi intr-un vas de lut, pui si afumatura, foile de dafin, cele 3 linguri bulion diluate cu o ceasca de apa si le lasi la cuptor sa fiarba la foc mic.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu