Pentru bors cu maruntaie de rata avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 1 kg maruntaie de rata
- 400 g piept de rata
- 3 morcovi
- 2 cepe
- 4 cartofi
- 5 rosii
- 3 ardei
- 1 l zeama de varza murata
- leustean verde
- sare
- piper
- condiment cu gust de gaina
MOD DE PREPARARE :
- Speli bine maruntaiele, le cureti de eventuale pielite si le pui la fiert in apa rece cu sare.
- Indepartezi spuma de cate ori este nevoie.
- Intre timp, cureti si speli bine zarzavatul si il toci marunt ca pentru ciorba.
- Calesti zarzavatul cateva minute in 2 linguri de ulei si il adaugi in ciorba, dupa ce ai indepartat spuma definitiv.
- Cureti cartofii, ii speli bine, ii tai in cubulete si ii pui si pe ei in ciorba.
- Condimentezi cu sare, piper si condimentul cu gust de gaina.
- Cand carnea este aproape fiarta, adaugi rosiile oparite, curatate de pielite si taiate in cubulete mici.
- Inainte cu cateva minute ca ciorba sa fie gata, acresti cu zeama de varza murata care a fost fiarta separat.
- Pui leustean verde tocat marunt la sfarsit, opresti ciorba si lasi capacul deasupra pana in momentul servirii.
- Servesti borsul cu smantana si ardei gras.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu