Pentru răcitură de cocoş avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 1 cocoş de 1,2-1,5 kg,
- 2-3 cepe,
- 2-3 rădăcini de pătrunjel,
- 1-2 morcovi,
- 5-6 căţei de usturoi,
- foi de dafin,
- piper negru boabe,
- sare,
- verdeaţă de pătrunjel.
MOD DE PREPARARE:
- Pregătiţi cocoşul, spălaţi-l, tăiaţi-l bucăţi şi puneţi-l într-o cratiţă, adăugaţi ceapa, rădăcini de pătrunjel, morcovi (pentru ca culoarea bulionului să fie mai intensă, rădăcinile pot fi coapte anterior).
- Turnaţi apa, astfel încît să fie acoperită carnea de 3-4 degete şi să se fiarbă la foc domol timp de 2,5-3 ore, periodic, luîndu-se spuma şi grăsimea.
- Apoi scoateţi carnea din bulion, iar picioruşele, capul, gîtul şi aripioarele trebuie fierte timp de 5-7 minute pînă sînt gata, a se adăuga frunze de dafin, piper negru boabe, sare.
- Carnea fiartă se ia de pe os, se pune în farfurii adînci.
- Se lasă bulionul să se limpezească, se stoarce, se condimentează după gust cu usturoi ras, mai lăsaţi-l încă 10 minute şi mai stoarceţi-l încă o dată. Carnea pusă în farfuriile adînci, ornaţi-o cu morcov şi ou, turnaţi bulionul răcit şi daţi-le la rece.
Se recomandă să se servească cu hrean preparat anterior.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu