Pentru Friptura de ficatei in vin avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 700 g ficat de gasca
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 2 cepe
- 1 radacina patrunjel
- 1 pastarnac
- coaja de la o lamaie
- 400 ml vin alb
- 4 cuisoare
- 300 g slanina proaspata
MOD DE PREPARARE :
- Cureti si speli bine toate legumele si le tai in rondele potrivit de groase.
- Asezi rondelele de legume in straturi intr-o cratita cu fundul mai gros, iar peste straturile de legume asezi feliute subtiri de slanina proaspata.
- Speli bine ficatul de gasca, il cureti de pielite, il condimentezi cu sare si piper si il asezi peste patul de legume.
- Asezi peste ficatei cuisoarele si asezi un alt strat de felii subtiri de slaninuta.
- Torni vinul, acoperi cratita si lasi pe marginea plitei, sa fiarba inabusit incet 2 ore.
- Dupa cele 2 ore, cratita cu tot continutul ei le pui la loc rece.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu