CadouriDeTop.ro

Friptura de ficatei in vin





Pentru Friptura de ficatei in vin avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
  • 700 g ficat de gasca
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 2 cepe
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • coaja de la o lamaie
  • 400 ml vin alb
  • 4 cuisoare
  • 300 g slanina proaspata

MOD DE PREPARARE :
  1. Cureti si speli bine toate legumele si le tai in rondele potrivit de groase.
  2. Asezi rondelele de legume in straturi intr-o cratita cu fundul mai gros, iar peste straturile de legume asezi feliute subtiri de slanina proaspata.
  3. Speli bine ficatul de gasca, il cureti de pielite, il condimentezi cu sare si piper si il asezi peste patul de legume.
  4. Asezi peste ficatei cuisoarele si asezi un alt strat de felii subtiri de slaninuta.
  5. Torni vinul, acoperi cratita si lasi pe marginea plitei, sa fiarba inabusit incet 2 ore.
  6. Dupa cele 2 ore, cratita cu tot continutul ei le pui la loc rece. 

POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu