Pentru tocana de legume avem nevoie de urmatoarele ingrediente :
- 1 kg gogosari
- 1 kg ceapa
- 1 kg morcovi
- 1 kg ardei kapia
- 100 grame orez
- 500 ml ulei
- Sare dupa gust
- Piper negru, boabe
MOD DE PREPARARE :
- Se coc ardeii kapia si gogosarii. dupa ce se racesc putin, se curata de pielita, cotor si de seminte.
- Morcovii se curata si se taie in 4 pe lung.
- Ceapa se curata si se taie marunt, dupa care se caleste putin in ulei.
- Gogosarii , ardeii kapia si morcovii se dau prin masina de tocat si se pun la fiert in restul de ulei, impreuna cu ceapa calita. Se fierb toate la foc mic.
- Se pune sare dupa gust si cateva boabe de piper.
- Orezul se fierbe separat in apa pana se moaie si se adauga la legume, la jumatatea fierturii.
Sfaturi practice :
Aceasta tocana de legume se poate face si fara orez.
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu